НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Процедура за КТД в Sensata

Днес подписахме Процедурно споразумение за колективни трудови преговори в Sensata – имаме зелен светофар за сключването на Колективен трудов договор в предприятието. Томи Вер Елст се показа последователен и конструктивен мениджър.

След няколко месеца нелесни преговори и конструктивни отстъпки от двете страни, днес подписахме Процедурно споразумение, съгласно което още този месец ще започнем колективни трудови преговори с мениджмънта на „Сенсата технолоджис България“ ЕООД. Въпреки обявеното извънредно положение и въпреки трудностите за автомобилната промишленост в глобален мащаб, предприятието на Sensata в гр. Ботевград не се поддаде на прималиви управленски алтернативи, насочени към ощетяване на работещите – вместо това демонстрира воля за последователен Социален диалог и запазване на най-ценния капитал – хората.

От НФТИНИ отчитаме конструктивните позиции на ръководството и в отговор предлагаме проект на Колективен трудов договор с редица иновативни клаузи, които отговарят както на очакванията на работещите хора, така и на интересите на мениджмънта. Специален жест към нашите членове са клаузите, насочени към диференциране на отношението и стимулиране на добрата работа; защото при нас членуват по-добрите работници, които дърпат чрез труда си предприятието напред и заслужават да бъдат възнаградени.

Ще те държим в течение за хода на колективните преговори. Междувременно, ако работиш в Sensata, не пропускай да включиш в преговорите и твоята гледна точка: потърси синдикалните лидери на цеха и говори с тях за всичките производствени и организационни проблеми, които спъват работата и ти пречат да дадеш най-доброто от себе си за общия просперитет. Това ще ни даде възможност да поставим твоите проблеми на масата за преговори и да искаме решения по тях. Заедно ще успеем!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори