НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Предложи

Ако твоята синдикална организация поддържа електронни предложения, поискай e-mail адресът ти да бъде записан в нашите доверени списъци и подавай предложения електронно чрез твоя e-mail. Убеди се, че изписваш e-mail адреса си правилно – системата няма да приеме предложения от непознат адрес, дори ако се различава само с един символ.

Ако твоят синдикален e-mail бъде компрометиран, уведоми незабавно председателя, секретаря или друг синдикален деец, за да го премахнем от списъците! До премахването на компрометирания e-mail от списъците, на него ще се получават синдикални съобщения и от него ще може да подават предложения.

Не използвай като синдикален e-mail такъв, който се намира на сървърите на твоя Работодател (например твое_име@работодател.com)! Който контролира пощенския сървър, той може по-трудно или по-лесно „да надникне“ в твоите съобщения и дори да изпрати съобщение (да подаде предложение) от твое име. В някои случаи той може да преглежда дори и съдържанието, което си изтрил/а от пощенската кутия.

Във връзка с горното – помисли доколко е безопасно да влизаш в твоя синдикален e-mail от компютри (телефони) на Работодателя или дори от твои лични компютри (телефони), когато използваш internet-свързаност на Работодателя. Който контролира компютрите (телефоните) и рутерите, през които се свързваш с internet, той може по-трудно или по-лесно „да подслуша“ паролата и съобщенията ти.

И като стана дума за парола – не използвай лесни и кратки пароли, нито свързани с твоите и на близките ти данни, нито еднакви такива за различните услуги, които използваш. Парола 'MilenaVeselinova1976' е съвсем лесно да се разбие, ако ти или дъщеря ти се казвате по този начин и цитираната година е свързана с вас. Съчетай малки и големи букви, цифри и специални знаци (например & * @ \ $ & ^), и сменяй от време на време паролата си. Не я записвай на листче до компютъра и не я казвай на никого. Дори на мен.

Още за твоята информационна сигурност виж ТУК.

Твоите колеги споделят


Приятели и партньори