НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

30 години НФТИНИ работи за теб

Днес стават 30 години, откакто група компютърни учени и приложни специалисти взеха нещата в свои ръце и започнаха да отстояват достойнството на своя труд чрез учредяването на НФТИНИ. Благодарим ти, че си с нас!

Днес стават точно 30 години, откакто на 10.03.1990 г. група компютърни учени и приложни специалисти от Централния институт по изчислителна техника и технологии (ЦИИТТ) при Държавно стопанско обединение „Изчислителна и организационна техника“ (ДСО „ИЗОТ“) взеха нещата в свои ръце и започнаха да отстояват достойнството на своя труд. Неотлъчно до тях застанаха работещи от „Изотсервиз“ и ИП, ИНКОМС-ИРЕТ и ИС, „Интерпрограма“, СО „Програмни продукти и системи“ и др.; а на по-късен етап – също от БАН и ССА, от многобройни предприятия в електрониката, електротехниката, техническите индустрии, компютърните дейности и услуги.

През годините проведохме стремителни битки, отбелязали безпрецедентни победи за работещите: милиони левове отклонявани пари от заплатите бяха изплащани на хората; ключови приватизационни сделки бяха отменени, а други бяха проведени наистина в интерес на обикновените работещи; беше стопирано разграбването и разрушаването на структуроопределящи предприятия; бяха формулирани визионерски позиции в интерес на работещите – десетилетия преди другите да заговорят за това; бяха спечелени стотици дела за защита на трудовите права; десетки директори, управители и мениджъри бяха изхвърлени от позициите им заради злоупотреби; никога не изкривихме автентичната воля „отдолу-нагоре“ и никога не предадохме нашите; утвърдихме през тези 30 години екипен и експертен синдикализъм, пълен с иновации на световно ниво и пълен с неподправена воля да отстояваме достойнството на твоя труд.

Благодарим ти, че си част от тази впечатляваща история!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори