НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Кампанията за Нощния труд продължава

Протест „Актуализиране на минималния размер на допълнителното възнаграждение за нощен труд“ ще се проведе на 05.07.2019 г. от 14:00 ч. по инициатива на нашия партньор СФСМВР.

На 05.07.2019 г. в 14:00 ч. нашите партньори от СФСМВР свикват протест „Актуализиране на минималния размер на допълнителното възнаграждение за нощен труд“. Събитието ще се проведе на пл. Независимост в столицата и навсякъде другаде, където ти и твоите колеги подкрепите инициативата.

Протестът е част от Националната кампанията „За достойни условия и заплащане на нощния труд“, която КТ „Подкрепа“ провежда в партньорство с БЛС, БАПЗГ и СФСМВР. Събитието е провокирано от увеличаващото се напрежение сред нашите членове, породено от факта, че допълнителното заплащане за нощен труд на държавните служители, в т.ч. полицаи, пожарникари, спасители и служители в метата за лишаване от свобода не е коригирано от 2007 г., когато минималната работна заплата беше 180 лв.

На 02.07.2019 г. от 10:00 ч. в Централата на КТ „Подкрепа“ ще бъде изнесена пресконференция във връзка с предстоящия протест – с участието на представители от партниращите организации.

Във връзка с предстоящия протест министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяснява, че ставката за нощен труд „може да бъде коригирана с бюджета за следващата година“. Във връзка с това сме длъжни да напомним, че със сходен аргумент въпросът за заплащането на нощния труд беше отложен и през 2018 г. Пак във връзка с това Илия Кузманов (заместник редседател на СФСМВР изчислява, че 6 часа шезлонг в Приморско струват между 30 и 40 лева, а 8 часа нощен труд се заплащат на редовия полицай около 2 лева.

Ако чувстваш, че каузата си струва, не пропускай да ни подкрепиш. Ако считаш, че възнаграждение от 25 стотинки за отработен час нощен труд е някаква легализирана гавра с хората на труда, присъедини се към нас.

Благодарим ти!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори