НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Ти и още 100'000 граждани подкрепихте Нощния труд!

Благодарим ти, че подкрепяш с подписа си Нощния труд! Подписката на КТ „Подкрепа в подкрепа на Кампанията набра близо 100'000 подписа. Специални благодарности на колегите от БАПЗГ и СФСМВР за проявената смелост и солидарност!

Днес в канцеларията на НФТИНИ в централата на КТ „Подкрепа“ на пл. Гарибалди в столицата пристигнаха още няколко пакета с листове, на които е отпечатан Формулярът на подписката в подкрепа на Националната кампания „За достойни условия и заплащане на нощния труд“. Още не сме намерили време да изброим прецизно положените подписи, но като вземаме предвид средната плътност на запълване на графѝте и приблизителния брой на листовете, изчисляваме, че набраните до този момент подписи са около 100'000.

Благодарим на всички, които подкрепят достойнството на нощния труд!

Искаме специално да отбележим партньорите от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), които само за няколко месеца събраха десетки хиляди подписа – от медицински сестри, акушерки, техници, рехабилитатори, санитарки; и това, което особено много ни трогна – от техни благодарни пациенти, които също ги подкрепят; защото всяка нощ, докато си почиват, усещат непрекъснатата грижа. За 25 стотинки на час!

Като не по-малък герой в това начинание се показаха момчетата от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), които чрез своите структури из цялата страна също набраха десетки хиляди подписи от редовите полицаи, излагани ежедневно (еженощно) на най-големи изпитания срещу гордостта на ресорния им министър – увеличение от щедрите 50 стотинки на час!

Ако желаеш да се включиш в това голямо начинание, не се колебай да отпечаташ колкото искаш листа с Формуляра на подписката и да направиш съпричастни към каузата на Кампанията хората около теб. Твоите усилия са важни за всичките 400'000 нощни работници и служители в България, и за техните семейства. Включи се, независимо дали членуваш в синдикална организация и независимо дали ти и твоите близки лично полагате нощен труд. Не се притеснявай, ако само част от редовете във формуляра са попълнени – дори само един подпис е от значение за нас!

Оригиналните листове с положените подписи можеш да ни донесеш в централата на пл. Гарибалди в столицата (бихме се радвали да се запознаем и да обменим мисли) или да ни изпратиш по пощата на нашия официален адрес:

НФТИНИ – КТ „Подкрепа“
ул. Ангел Кънчев №2
София 1000

Благодарим ти още веднъж и нека си пожелаем общ успех!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори