НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България

Национално протестно митинг-шествие на КТ „Подкрепа“ и КНСБ срещу идеите за разрушаване енергийната сигурност на страната (и в частност – въгледобивната и енергийната промишленост). Ела на пл. Св. Ал. Невски в столицата на 19 септември 2023 г. (вторник) към 11:00 ч., за да кажем категорично НЕ на това безумие!

КТ „Подкрепа“ в партньорство с колегите от КНСБ организираме Национално протестно митинг-шествие под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България“, което ще се проведе на 19 септември 2023 г. (вторник) от 11:00 ч., със сборен пункт – пл. Св. Александър Невски в столицата.

Очакваме над 5'000 колеги от цялата страна (надяваме се и ти сред тях) да кажат категорично НЕ срещу намеренията да бъде ограничен, а впоследствие и преустановен въгледобивът – което би оставило без препитание десетки хиляди заети във въгледобивната промишленост и би довело до затварянето на едни от най-евтините енергийни мощности, респективно – до драстично оскъпяване на електроенергията и от там – на всичко, за чието производство и/ли доставка е необходимо електричество.

Ти също си засегнат/а пряко – дори и да нямаш близки миньори или енергетици! Всички услуги, които ползваш и всички стоки, които потребяваш, се създават и доставят до теб с електричество. Твоят дом свети, топли и охлажда чрез електричество. Транспортът се движи чрез електричество. Настоящите редове достигат до теб чрез електричество.

Ела на площада!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори