НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Имаме конкретни резултати за хората от Sensata

Управителят на „Сенсата технолоджис България“ ЕООД в гр. Ботевград изпълни дадената дума – подписахме Споразумение за нощния труд и задълбочаваме Социалното сътрудничество. Край на празните приказки!

Днес Синдикалната секция на НФТИНИ в „Сенсата технолоджис България“ ЕООД в гр. Ботевград издигна Социалния диалог в предприятието на ново равнище – имаме подписано Споразумение за нощния труд. Това се превръща в гарант за неотменимостта на постигнатото допълнителното възнаграждение от 1 лв. за всеки отработен час нощен труд, което е над законовия минимум от 25 ст. Ако досега увеличеният размер на възнаграждението (който хората в Sensata-Ботевград получават от 01.07.2019 г.) е бил въпрос на добрата воля на Работодателя, от днес става предмет на постигната договорка със Синдикалната секция и вече не може да се отнеме без наше съгласие.

Но не това е най-важното. Все повече се убеждаваме в дисциплинирания и конструктивнен подход на управителя Томи Вер Елст, с когото буквално за минути се разбираме по всички текущи въпроси и сме на път да подпишем Споразумение за социално сътрудничество. Заедно с това (след близо 3-годишни безплодни протакания със средния мениджмънт) сме на прага на Процедурно споразумение за колективни трудови преговори. Двете Споразумения са от ключова важност, защото представляват основата, върху която да изградим нашите партньорски отношения – плодовете от които ще усетиш много скоро!

Поднасяме специални извинения към нашите синдикални членове, че днес не намерихме време да обсъдим всички производствени въпроси – за снабдяването с работни пособия, за климатизацията на помещенията, за грешките при изплащане на болнични, за отношенията с преките ръководители и много други. Молим да имаш още малко търпение – в момента изграждаме апарат от мерки, който по всичко изглежда, че много скоро ще ни позволи да решаваме ефективно всички тези въпроси. Управителят ни вдъхва отчетливи положителни индикации, че няма да отстъпи от думите си!

Както и предишния път, срещата ни завърши с поемането на конкретни ангажименти от двете страни: ние ще представим актуализирани проекти на двете Споразумения, а управителят ще ни приеме отново на масата за преговори на 27.11.2019 г. от 15:00 ч., когато се надяваме да положим подписите си под двата документа. Споразумението за социално сътрудничество ще ни позволи да повдигаме и решаваме всички въпроси за подобряване на производството и за увеличаване на удовлетвореността по предвидим и разумен начин, насочен към тяхното ефективно разрешаване; Процедурно споразумение за колективни трудови преговори ще ни позволи да уредим цялостно и всестранно нашите отношения, надяваме се чрез подписването на Колективен трудов договор.

Очаквай подробности!

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори